5 начина за зареждане на батерията у дома

Често пропускаме добри снимки в гората или в морето, можем да закъснем или да се спънем в тъмното, защото изведнъж е изчерпала обикновена батерия от камера, часовник или фенерче. Трудно е да се каже кога точно ще се изразходва заряда, освен ако не е модел на Duracell с индикатор. Но не се отчайвайте! Благодарение на няколко съвета можете да избегнете непредсказуеми ситуации и да правите планирани снимки с цифров фотоапарат, да разберете точното време, да запалите пътя и т.н. В тази статия ще ви кажем как да зареждате батерии вкъщи без зарядно, което значително ще улесни живота в непредвидими ситуации.

Знайте, че за зареждане на алкални батерии можете да използвате специално зарядно устройство, което може сравнително бързо да възстанови разреден обект. Но всяка сесия на зареждането ще намали живота му с около 1/3. Освен това е възможно изтичане.

Трик за презареждане

Обърнете внимание! Вкъщи можете да зареждате: алкални (алкални) батерии за пръсти. Невъзможно е: сол. Не е изключена възможността за изтичане или дори експлозия!

Зареждането може да се извърши по различни методи. Затова не изхвърляйте елемента веднага след като той е престанал да служи. Няколко препоръки - и той отново е в експлоатация. Първият метод, с помощта на който можете да зареждате самостоятелно батерии за пръсти без зарядно. Свързваме захранването към мрежата. След това, използвайки проводниците за връзката, свързваме използваната батерия към устройството. Не забравяйте за полярността: плюсът е свързан с плюса, а минусът е свързан с минуса. Доста лесно е да намерите къде е изписаният обект „- \ +“: те са отбелязани в случая.
На снимката: елементи от АА

Свързвайки батерията към източника на захранване, изчакваме, докато достигне петдесет градуса, и изключваме захранването. След това очакваме няколко минути загрятият обект да се охлади. В противен случай може да избухне. След това, докато АА все още е топъл, трябва да се зарежда по различен начин. Той се състои в следното: свързваме захранването с електричество и изключваме. За това е необходимо около 120 секунди. След това поставяме обекта за зареждане във „фризера“ за 10 минути, след което го изваждаме и изчакваме 2-3 минути, за да се загрее. Всичко, зареждането се възстановява точно у дома, без зарядно! Можете спокойно да го използвате за една и съща компютърна мишка.

Основните правила:

 1. Зареждането не е възможно, ако подредите + и - по различен начин. Напротив, батерията се изтощава още по-бързо.
 2. Зареждането на обекта у дома е позволено 1-2 пъти.
 3. По описания по-горе метод е възможно да се зареждат само обикновени алкални батерии за пръсти.
 4. Зареждането е възможно при всякакви температури на околната среда.

Как е елемент AA
Друг метод за зареждане е конвенционалният метод за нагряване. Но това е изпълнено с последствия (експлозия). По този начин отново могат да се възстановят малки алкални батерии у дома.Можете също така да ги зареждате по по-опростен начин - поставете изхвърлените предмети в гореща вода, но не повече от 20 секунди, в противен случай са възможни тъжни резултати. Друг прост начин е да изравните или намалите обема на елемента със собствените си ръце. Така че можете да зареждате различни батерии за пръсти. Има пример, когато човек след зареждането на чугунената батерия просто се измъкна и я подпечата, след което индикаторите за зареждане показаха сто процента.

Възстановяване на пропилян елемент

Възможно е също така да възстановите заряда без зарядно устройство: направете 2 дупки с шил близо до всеки въглищен прът три четвърти от дълбочината на самия елемент. Напълваме течността в тях и ги запушваме, като ги заглаждаме със смола или пластилин. Можете да напълните не само течност, а осем до десет процента разтвор на солна киселина или двоен оцет. Изсипете разтвора няколко пъти за достатъчно насищане. Този метод ви позволява да зареждате до седемдесет до осемдесет процента от първоначалния капацитет.

Инструкции за възстановяване на видео Duracell чрез зареждане на телефона

Друг начин за зареждане на продукта: отворете капака на елемента с нож. Ако цинковият цилиндър, сърцевината на обекта и въглеродният прах са невредими, потапяйте обекта в солен разтвор. Съотношението му е следното: 2 супени лъжици сол в няколко чаши течност. След това кипете разтвора с елемента за около десет до петнадесет минути. След това се връщаме на мястото на уплътнението, отговорно за уплътняването, и го покриваме с восък или пластилин.

Алтернативен метод на зареждане

В тази статия ви казахме как да зареждате батерии у дома без зарядно. Предложените съвети се отнасят само за батерии за пръсти, тъй като те, за разлика от малките, са плоски (таблети), използвани за лазери, които най-често се използват в ежедневието. Сега можете правилно да зареждате необходимите елементи, дори ако няма електричество!

Прочетете също:

Алтернативен метод на зареждане

Инструкции за възстановяване на видео Duracell чрез зареждане на телефона

(33 гласа)
Зареждането ...

2 коментара

 • Jora

  Защо да препечатвате тези глупости? Какво наффиг 50 градуса? За нормално зареждане използвам най-простия заряд, който дава асиметричен синусоид и зарежда до 1,75-1,78 волта на клетка. зареждайте 3-4 пъти, съответно до 70% -50% -40% -30%. И какъв вид заряд може да се даде на елемента за 10 минути, като натискате тока върху него периодично (макар и сравнително голям) - RIDDLE.

  отговор
  • Петър

   Браво Жора! Спомням си по-рано батериите се презареждаха в касети, ако не бяха извадени при работа от захранването .. истината течеше от това ..

   отговор

Добавете коментар