3 опции за свързване на контакта

Много самоуки електротехници имат въпрос как да свържат няколко контакта подред, като има един захранващ кабел в стената. Всъщност няма нищо сложно и връзката се осъществява от контур, освен ако, разбира се, няма да свържете много мощни консуматори на електроенергия към блока - електрическа печка или бойлер. По-нататък ще разгледаме няколко типични схеми за свързване на блок от контакти със заземяване към 220 волтова мрежа!

И така, първата и най-проста схема на свързване е следната:Схема на окабеляване

Както можете да видите, ситуацията е най-популярна - входният кабел се пренасочва към първия гнездо и от там всички случаи са свързани с джъмпери: фаза към фаза, нула до нула, заземяване до земя. Ако имате нужда свържете плота или друг, мощен потребител, по-добре е да използвате следната схема за свързване на контакти в блока:Възможността за захранване на мощни потребители

Както можете да видите, за мощен електрически уред е по-добре да извадите отделна точка за свързване и да я инсталирате до устройството. На външен вид тази опция за свързване няма да се различава от обичайната, но няма да има опасна ситуация и случаите на "електрически точки" няма да се стопят поради голямото токово натоварване на окабеляването.

Ако имате гнездо, свързано към превключвател за светлина, тогава окабеляването ще бъде малко по-различно, ще трябва сами да направите джъмпер за фазата и да го свържете към съответните терминали. Диаграмата на свързване на гнездовия блок и двойния превключвател изглежда така:Превключвател към две групи

Ако във вашия случай има модел с един ключ, веригата няма да се промени, точно на изхода на превключвателя ще има една жица, а не две. Можете ясно да видите процеса на инсталиране във видеото по-долу:

Кабелна връзка

Алтернативно окабеляване

Надяваме се, че предоставените опции за свързване на изходния блок бяха полезни за вас и полезни при електрическата работа. Препоръчваме ви също да прочетете инструкциите засвързване на заземен гнездо към земята!

Кабелна връзка

Алтернативно окабеляване

(6 гласа)
Зареждането ...

Добавете коментар