10 най-добри производители на електроинструменти

Всеки домашен майстор и квалифициран специалист разполага с набор от електрически инструменти, които могат да включват отвертка, шлифовъчна машина, бормашина, бормашина, мотоблок и др. Ако решите да попълнете арсенала с нови устройства, но не знаете коя компания да предпочетете, за да не преплащате и да сте доволни от работата на инструмента, препоръчваме да прочетете внимателно този материал. За читателите на сайта Elecroexpert Подготвили сме рейтинг на най-добрите производители на електроинструменти. Веднага обърнете вашето внимание на факта, че списъкът ще бъде съставен по принципа от най-качествените, но скъпи марки до бюджетните.

За промишлени цели

Festool

Всеки, който се е занимавал с инструмента Festool, е малко вероятно да говори лошо за тяхната надеждност. Ние лично работихме с дискова мелница, с която успешно смеляхме алуминиеви композитни плочи повече от година. Идеалното качество на работа, няма от какво да се оплаквате. В противен случай електрическият инструмент е изключително скъп, така че е подходящ само за промишлени цели, строителния бизнес, където бързо възвръща стойността си.

Festool

Между другото, Protool, чийто инструмент също е скъп, но висококачествен, споделя първото място заедно с Festul!

Милуоки

Американски производител на висококачествени инструменти. Визитната картичка на тази компания са черни и червени цветове. Както в случая с Festul, ще трябва да преплатите за надежден американски електроинструмент, но си заслужава. В линията на устройствата има доста интересни модели, които няма да намерите при други производители.

Милуоки

Hilti

Hilti затваря нашата класация на най-добрите производители на промишлени инструменти. Както консумативите, така и електрическите инструменти са с високо качество, но и съответната цена. Лично ние не срещнахме Хилти, но съдейки по отзивите в Интернет, продуктите напълно оправдават парите си и има смисъл да ги купувате само за печелене на пари, дори можете да кажете бизнес.

Hilti

специалисти

Makita

Първото място в този клас правилно заема японският производител на електроинструменти - компанията Makita, която уверено води пазара от доста време. Причината за това са отличните показатели за надеждност и в същото време достъпна цена. Широката гама от продукти ви позволява да изберете правилния инструмент не само за професионална употреба, но и за битови нужди (периодични ремонти).

Makita

Bosch

Друг известен производител, който е специализиран не само в електроинструментите, но и като цяло върху домакинските уреди. Между другото, Bosch също е един от тях топ производители на съдомиялни машини.

Bosch

Връщайки се към инструмента, бих искал да отбележа, че за професионални цели трябва да изберете сини устройства, които са специално проектирани за дългосрочна употреба. В допълнение, сини отвертки, въртящи се чукове и т.н. имат по-високи технически характеристики.По отношение на надеждността и цената инструментът Bosch е оптимален, затова препоръчваме да го изберете за работа.

Dewalt

Американската компания DeWalt беше включена в нашата класация, защото надеждността на електроинструмента от този производител се е заявила от положителна страна. Единственото нещо, което далеч отвсякъде ще намерите жълто-черни отвертки и перфоратори е заради по-високата цена, въпреки че напълно се оправдава.

Dewalt

Въпреки това, ако искате да изберете качествен инструмент за работа, за сравнение вземете модел от DeWalt и всеки друг японски аналог. Ще усетите резултата.

Metabo

Марка, която е не по-малко разпознаваема на инструменталния пазар. Немското качество и разумната цена (малко над средната) спечелиха сърцата на много професионални инсталатори. Въпреки това, поради по-високата цена, Metabo губи от своите конкуренти, тъй като техническите характеристики на продуктите не са по-добри от Bosch или Makita, но въпреки това, всеки има свои собствени предпочитания.

METABO

Ако получите добра отвертка или метална бормашина с отстъпка, можете спокойно да си купите. Качеството е гарантирано, както можете да видите, като прочетете съответните отзиви на тематични форуми.

Hitachi

Друг японски производител на електроинструменти, който, разбира се, трябва да присъства в класацията на най-добрите компании за професионална употреба. Обръщаме вашето внимание на факта, че напоследък има много отрицателни отзиви за качеството на инструментите на Hitachi, както и проблеми с гаранционните сервизи от производителите.

Hitachi

Не можем да кажем нищо по този въпрос, ние лично използваме Hitachi от няколко години и няма оплаквания за работата. Освен това отвертката Hitachi DS12DVF3 вече е паднала около десетина пъти и благодарение на гумирания си калъф е все още жива, дори дръжката не се е напукала. Ето защо горещо го препоръчваме на тези, които са решили изберете отвертка за работа и у дома.

Също така марки като AEG и Kress могат да бъдат причислени към най-добрите производители на професионални електроинструменти, но поради факта, че те са с ниско търсене, а ние самите не сме ги експлоатирали, е трудно да се каже нещо определено. Ако имате опит и мнения за тези марки, можете да ни кажете повече за тях в коментарите под публикацията или на нашата форум на електротехниците.

Домашни майстори

Bocsh

Да, не се заблуждахме, Bosch получи още една оценка - електроинструменти за домашна употреба. Отвертки, тренировки и др. зелените цветове са много по-евтини и по-добри от алтернативните бюджетни продукти. Ако имате нужда от аксесоари за домашни ремонти, препоръчваме да преплатите малко и да купите Bosch, а не продукти от други евтини производители, за които говорим по-долу.

Interskol

Всяка година местният производител на електроинструменти издига летвата си за качество на по-високо ниво. Вече дори в популярния Yandex.Market можете да намерите много модели от Interskol с рейтинг 5 от 5, докато с куп положителни отзиви не само от майстори, но и от експерти. При сравнително бюджетна цена качеството на Interskol е средно, така че ако не намерите подходящ Bosch, можете да подкрепите местен производител.

Interskol

Препоръчваме да използвате тези две компании на полупрофесионални електроинструменти за домашна употреба като в увереност. Все още има бюджетни марки Bort, BLACK & DECKER, Ryobi, Skil и Bison, но има твърде много отрицателни отзиви за качеството на този продукт, така че не искаме да ви съветваме. Разбира се, можете да се натъкнете на наистина успешни модели, които продължават няколко години, но това е по-скоро изключение, така че вижте сами тук.

Така че ние предоставихме списък на най-добрите производители на електроинструменти. Надяваме се, че сте се харесали на нашия рейтинг и това ви помогна при избора на подходящата компания за вашите собствени условия на ползване!

Интересна тема:

(15 гласа)
Зареждане...

17 коментара

 • Сергей

  Умението вече е разделение на Bosch, с всичко, което предполага. Обърнете специално внимание на модели, които нямат аналози в Bosko, като мрежови отвертки. Изключително прилична машина, макар и най-скъпата в клас на купчини. Сега Fiolent определено е добавен към долните две оценки. Не всички, но ... Перфораторът преживя четири промени в четката, което не винаги е така при Hilty. Доста добра фуроза, по-добра от синята на Бошевски, която е по-малка, докато десет пъти по-евтина от Хилти. И просто прекрасни шлифовъчни машини, особено с буквата Е в края на обозначението, което означава предпазване на котвата от претоварване и моментално изключване, когато дискът е клин. Разликата в цената с един прост е някъде около три непрекъснати диска, което се случва и ще се изплати за един ден. И колко спокойно се чувствате, не предавайте. В червено - подобно бардо ще диво губи скорост и ще бъде отсечено с лайно качество на тока в мрежата. Моторните триони не са толкова точни при рязане, колкото упоритост, всъщност реципрочен трион в грешен случай. Накратко, штрунтите ще плащат за стойността си, но за инструмента за печелене, а не за режещия инструмент, това е важно.

  Отговарям
 • Използвах инструмента KRESS много години. Техниката е перфектна. Функциите надвишават топ марките. Имаше перфит макита с тегло 3,3 кг, 2,7j-хит, цена-12450r. Perf craz с тегло 2,7 кг, 3,2j-хит, 6800 г. Освен това, Макита пуши на втората година. И Крес служи 6 години, докато един добър човек открадне. Българинът оре вече седма година. Вече трета година, съвършенството с големите реклами - макс шнек няма нищо общо. Направете изводи. Но има един минус фирмата беше отстранена от производството и това, което не трябва да се купува.

  Отговарям
  • Сергей

   Цената при KRESS не е висока? Отвертка за 20 храчки ... Хм ... въпреки че качеството, разбира се, е до номинално ниво.

   Отговарям
 • Denis

  О, не знам, не знам! Макита може лесно да се конкурира с Хилти толкова много, че Фистула и Милуоки са далеч назад!

  Отговарям
 • Beloyar

  Hilti на индустриалния не дърпа по никакъв начин, Fein е друг въпрос.

  Отговарям
 • роман

  Interskol суче.

  Отговарям
 • Paul

  Машините Interskolovskiy и Violetovskiy вършат отлична работа с еднократна работа, без нито едно оплакване за повече от десет години. Освен това е по-добре да раздадете нещо на работниците на строителната площадка, това е престъпление срещу парите им.

  Отговарям
 • nick56

  Много харесвам смоленския инструмент Диолд. Шлайф, перфоратор, шлайф по никакъв начин не отстъпват на чуждите по качество, но печелят значително по цена. Във всеки случай смоленският българин според мен определено е по-добър от Интерскола.

  Отговарям
 • Игор

  Работя с електрическата версия BOSH PST700, 1998 г., просто не е убита! Инструментът е домакински, зелен. Четките са дори местни. Веднъж два или три пъти проводникът се скъса и това е цялата вреда. Страшно е да го гледам, уморен съм от него, работи!

  Отговарям
 • Владимир

  Перфектите на Bosch определено са по-добри от Makita - те се убедиха със собствените си ръце, аз също не съм пробвал нещо с мозайката на Bosch, така че няма да излъжа, отвертка на Bosch за приказка с 14 волта (по-лоши хитове). Според мен те направят Bosch напразно след makita, аз говоря като човек повече от 25 години химикалки провериха качеството.

  Отговарям
 • Вячеслав

  Взех си ударник Hitachi след преследване, 4 къщички (вода и отопление). Променена цевта, достатъчна за още 2 обекта. За изплатената цена. Ако само за дома, вероятно за цял живот. Но за работа взе Hilty.

  Отговарям
  • Андрю

   перфорацията, както изглежда, не е предназначена единствено за свиване в хитачи; смазката влиза само ако има въртене; Аз самият работя като бригадир, по-добре е да нямате макита, особено ако работниците се променят и се натъкнете на сладко. Hitachi е по-мощен.

   Отговарям
 • Александър

  Flex е великолепен, но практически не съществува. По-стръмен от Милуоки и цената е адекватна. И по-добре от полирането им в природата не съществува.

  Отговарям
 • Александър

  Интерскол, да речем, имаше свредло, достатъчно беше за няколко дупки, главата падаше на парчета под свредлото и докато беше жива, трябваше постоянно да я стяга, като цяло „Га-не“, а не инструмент !!!

  Отговарям
 • Василий

  Наскоро Макита не беше доволен. Верижният трион е отвратителен! В него всичко е пластмасово, дори крепежни елементи за гуми. Маслото не задържа, гумата се насочва постоянно. Две години по-късно отвертката спря да държи заряда, достатъчен за един час работа. Това, че ударът е все още жив и щастлив.
  Bosch на фона на Makita изглежда много по-надежден. Във всеки случай, всички налични Bosch работят като часовник, въпреки че изглежда, че е трябвало да умре отдавна от старост.
  Interskol - пълен боклук. Баща ми има циркулярен трион от тази марка. Да, тя има добър двигател, който живее от много години. Но цялото тяло се разпадна, отдръпване с половин сантиметър, а подметката доведе, така че да можете да забравите за директни порязвания.

  Спарки също се е доказала доста добре. Доста доволен от неговия малък ръчен самолет.

  Отговарям
 • Василий

  Festul и Protul са един и същ офис, ако това е, само след ребрендинг.

  Отговарям
 • Els

  Работното колело Hitachi трионира плочки без чипове, тъй като по принцип няма вибрации.

  Отговарям

Добави коментар